Pentru perioada Paştelui
informaţii utile, tradiţii, program magazine
18:57 23 08 2017 Citeste un ziar liber! Unde ne gasiti?

Sănătate Consumul de porumb oferă energie organismului

ro

20 Dec, 2014 00:00 576 Marime text
O cereală cu multe proprietăţi terapeutice, porumbul este bogat în vitaminele A, B, C, K şi E, dar şi în săruri minerale, fibre, amidon, acizi graşi nesaturaţi, acid linoleic, acid oleic, acid palmitic, precum şi magneziu, zinc, fier, fosfor şi potasiu. Importanţă terapeutică au atât boabele, cât şi mătasea. Datorită conţinutului în fibre, porumbul reglează tranzitul intestinal, hrăneşte organismul cu substanţe nutritive, ajută la funcţionarea sistemului nervos, a muşchilor şi a inimii. De asemenea, contribuie la producţia de globule roşii şi nu permite depunerea grăsimii.

Această cereală are proprietăţi astringente, diuretice, antiinflamatorii şi tonice. Porumbul este utilizat împotriva gastritei hipoacide, indigestiilor şi a fermentaţiilor gastrointestinale. Tot el încetineşte procesul de îmbătrânire, oferă energie, reglează tranzitul intestinal şi poate preveni retenţia apei în organism. De asemenea, consumul de porumb scade acumularea toxinelor în organism, ajută la scăderea în greutate, deoarece scade pofta de mâncare, dar şi la reducerea colesterolului din sânge.

Ti-a placut articolul?

Comentarii