Pentru perioada Paştelui
informaţii utile, tradiţii, program magazine
04:36 17 08 2017 Citeste un ziar liber! Unde ne gasiti?

Sănătate Ciocolata neagră protejează inima

ro

21 Dec, 2014 16:26 671 Marime text
Ani la rând, ciocolata a fost un aliment interzis de nutriţionişti, fiind considerată responsabilă cu creşterea în greutate şi cu apariţia acneei. Potrivit mai multor cercetări recente, ciocolata, mai ales cea neagră, aduce multe beneficii organismului. Ciocolata neagră conţine cantităţi mari de magneziu, vitaminele A, E şi B, potasiu, fier,  fosfor, serotonină, fibre şi polifenoli.
 
Datorită proprietăţilor sale, ciocolata neagră ajută la stabilizarea tensiunii, îmbunătăţeşte fluxul sangvin, ajută creierul să lupte împotriva insomniilor, oboselii şi chiar împotriva îmbătrânirii. Ciocolata neagră îmbunătăţeşte starea de spirit, previne distrugerea celulelor din organism, reglează nivelul zahărului din sânge, reduce riscul unui atac de cord şi ajută la îmbunătăţirea sindromului de oboseală cronică.
 
Consumul constant de ciocolată neagră creşte metabolismul zahărului din sânge, reduce riscul de diabet, contribuie la scăderea colesterolului, calmează tusea, îmbunătăţeşte circulaţia sângelui către creier şi favorizează prevenirea formării de cheaguri de sânge. Consumul de ciocolată neagră poate împiedica rigidizarea arterelor. Teobromina din ciocolata neagră întăreşte smalţul dinţilor şi scade riscul de a face carii.  

Ti-a placut articolul?

Comentarii