Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:36 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sănătate Ceaiul de pelin, inamicul durerilor de cap

ro

12 Nov, 2014 00:00 3504 Marime text
Utilizat sub formă de ceai, tinctură sau sirop, pelinul este cunoscut ca cea mai amară plantă. Creşte mai ales în Europa, nordul Africii şi vestul Asiei. Are efecte tonice, aromatice, antimicrobiene, dezinfectante şi vermifuge, fiind recomandat în tratarea unor afecţiuni precum hepatita infecţioasă, tuberculoza, tusea, răceala, epilepsia şi cancerul de esofag. Benefic în detoxifierea organismului, ceaiul de pelin este cunoscut pentru capacitatea sa de a reduce inflamaţiile căilor respiratorii. În ceai, pentru a diminua gustul amar al pelinului, se poate adăuga miere de albine sau zahăr. Pentru a beneficia pe deplin de proprietăţile ceaiului, se recomandă consumul cu 15-20 de minute înainte de masă.
 
Acest ceai tratează durerile de cap şi scade febra. De asemenea, arsurile, rănile şi tăieturile pot fi tratate cu ceai de pelin, datorită proprietăţilor sale de curăţare. Aplicat cu succes în stările de lene şi rău de mare, ceaiul de pelin este recomandat şi în caz de balonare. Ajută şi la vindecarea entorselor. Pelinul trebuie evitat de femeile însărcinate, de cele care alăptează, deoarece laptele capătă un gust amar, dar şi de persoanele care suferă de boli nervoase. Curele cu ceai de pelin nu trebuie să ţină mai mult de două săptămâni. Consumul excesiv poate duce la apariţia ameţelilor şi a stărilor de vomă.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii