Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:20 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sănătate Beneficiile consumului de vinete

ro

16 Nov, 2014 00:00 1192 Marime text
Incluse în numeroase reţete sănătoase, vinetele se numără printre cele mai populare şi mai apreciate legume. Conţin vitamine, minerale, fibre şi fitonutrienţi cu efect antioxidant. De asemenea, conţin nasunină, un fitonutrient capabil să protejeze membrana celulară şi să normalizeze cantitatea de fier din organism. Aceste legume au efecte anticancerigene, antimicrobiene, diuretice, antiinflamatorii şi antivirale. Calciul din vinete contribuie la întărirea sistemului osos, potasiul asigură buna funcţionare a inimii, iar vitaminele întăresc sistemul imunitar. Datorită numărului mic de calorii, sunt recomandate în curele de slăbire, ajutând la detoxifierea organismului. De asemenea, oferă senzaţia de saţietate.

Printre alte beneficii ale consumului de vinete, fie sub formă de salată, pe grătar sau în diverse preparate, se numără combaterea constipaţiei şi a stărilor de nervozitate, alungarea insomniilor, energizarea organismului, protejarea sistemului cardiovascular, îmbunătăţirea circulaţiei sanguine şi scăderea colesterolului. Vinetele prăjite lasă multă grăsime, în schimb, coapte, ele au un gust mult mai bun şi nu îngreunează digestia. Din cauza conţinutului ridicat de alcoloizi, consumul de vinete nu este recomandat persoanelor care suferă de gută, artrită şi osteoporoză.

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii