Ziua Dobrogei, 139 ani
14 noiembrie 1878 - 14 noiembrie 2017
06:33 20 10 2017 Citeste un ziar liber! Unde ne gasiti?

Sănătate Beneficiile consumului de bere

ro

24 Dec, 2014 10:41 1020 Marime text
Berea, denumită şi „pâinea lichidă" deoarece ingredientele principale din care se obţine sunt cerealele, cu precădere orzul, conţine bioflavonoizi, polifenoli, silicon, vitamina B6, seleniu, potasiu, magneziu, fosfor, iod, siliciu, fosfor, dar şi xantohumolul, o substanţă descoperită în hamei, care poate inhiba dezvoltarea enzimelor canceroase.  
 
Berea previne osteoporoza, măreşte densitatea osoasă, reduce riscul dificultăţilor circulatorii şi scade riscul apariţiei pietrelor la rinichi. Persoanele care consumă bere prezintă un risc scăzut de a face atac de cord, datorită creşterii nivelului de colesterol bun. Consumul moderat de bere protejează împotriva litiazei urinare şi are efecte benefice asupra reducerii riscului de diabet şi de boli cardiovasculare. Printre altele, berea reglează echilibrul hormonal şi este un excelent balsam pentru păr. Hameiul din care se fabrică berea este bogat în silicaţi, care oferă strălucire şi întăresc firele de păr de la rădăcină. Berea contribuie la reducerea bufeurilor şi a altor simptome specifice menopauzei. 

Ti-a placut articolul?

Comentarii