Ziua Dobrogei, 139 ani
14 noiembrie 1878 - 14 noiembrie 2017
16:52 22 11 2017 Citeste un ziar liber! Unde ne gasiti?

Sănătate Beneficiile ardeiului roşu

ro

23 Dec, 2014 10:14 1300 Marime text
Ardeiul roşu este mai sănătos decât cel verde, conţinând de două ori mai multă vitamina A, dar şi C. În plus, ardeiul roşu conţine vitaminele E, K şi B6, acid folic, fibre alimentare, magneziu, potasiu, licopen, luteină şi zeaxatină. Acest aliment are un conţinut redus de grăsimi saturate, colesterol şi sodiu. Ardeiul roşu are efecte antitumorale în cancerul de prostată, vezică urinară, pancreas, plămâni şi piele.
 
Consumul de ardei roşu are efecte benefice în afecţiuni precum artrita reumatoidă, arteroscleroza, boli digestive, boli osoase, boli locomotorii, constipaţie, crampe, degerături, dereglări metabolice,  îmbătrânire prematură, inflamaţii, oboseală cronică, nevralgii, migrene, astm, afecţiuni oculare şi anemie.
Această leguma previne infarctul miocardic şi combate sângerarea gingiilor. Datorită conţinutului în vitamina B6 şi în magneziu, ardeiul roşu are un rol important în ceea ce priveşte menţinerea funcţiilor care includ activitatea cerebrală şi sistemul imunitar. Ardeiul roşu ajută şi la ameliorarea simptomelor sindromului premenstrual, are efect diuretic, previne balonarea şi menţine tensiunea arterială în limite normale. 

Ti-a placut articolul?

Comentarii