De-ale iernii
Evenimentele iernii in Constanta
23:14 23 01 2017 Citeste un ziar liber! Unde ne gasiti?

Riscurile consumului zilnic de ouă

ro

18 Oct, 2016 00:00 799 Marime text
Ouăle sunt unul dintre cele mai cosumate şi uşor de gătit produse. Există cu siguranţă o serie de beneficii pe care acestea le oferă – sunt o bună sursă de proteine. Cu toate acestea, specialiştii spun că nu este recomandat să consumăm ouă zilnic.
 
Studiile afirmă faptul că acestea pot dăuna, consumate în cantităţi mari. Iată motivele pentru care se recomandă consumul de doar două, trei ouă pe săptămână.
 
Un studiu recent realizat la Harvard a constatat faptul că persoanele care consumă cel puţin un ou pe zi au avut un risc semnificativ mai mare de mortalitate. Ceea ce în esenţă sugerează faptul că un ou pe zi este asociat în mod semnificativ cu o durată de viaţă mai scurtă. Aceasta nu este o veste tocmai bună pentru cei care preferă omleta în fiecare dimineaţă. Iată la ce alte riscuri te mai expui dacă vrei să consumi zouă zilnic.

Nu conţin fibre

Un ou fiert, tare, conţine 155 calorii, dintre care 10.6 grame de grăsimi saturate. Cu toate acestea, ouăle nu conţin fibre, ceea ce înseamnă că nu vei avea imediat senzaţia de saţietate. Plus, că se digeră mai greu. Dacă am alege să consumăm 155 calorii din fasole neagră (de exemplu), pentru că are fibre, te vei simţi săyulă mai rapid.

Ouăle pot bloca arterele, asemenea fumatului

Un studiu realizat în anul 2012 afirmă faptul că ouăle consumate zilnic pot bloca arterele în aceeaşi măsură în care o face şi consumul de tutun. Studiul a fost concentrat strict pe gălbenuşuri (acestea fiind de fapt problema) şi s-a constatat faptul că persoanele care consumau zilnic au dezvoltat probleme cardiace, ca urmare a blocării arterelor.

Poate apărea riscul de a dezvolta diabetul de tip II

Un nou studiu concluzionează faptul că prin consumul a 3-5 ouă pe săptămână o persoană poate dezvolta riscul de apariţie al diabetului cu până la 50%. Mai mult, persoanele care consumă de la 5 ouă în sus pe săptămână au până la 80% şanse să dezvolte diabetul de tip II.

Grăsimile din gălbenuş atacă ficatul

Grăsimile saturate aflate în copoziţia gălbenuşului atacă ficatul, având capacitatea de a provoca în cele din urmă ciroză. Acestea distrug celulele şi provoacă diverse tipuri de inflamaţii periculoase la nivelul ficatului.

Conţinut ridicat de colesterol

Doar pentru că albuşul nu conţine colesterol, acest lucru nu înseamnă că nu contribuie la sporirea nivelului de colesterol din organism, oricum. Albuşul conţine proteine animale, care la rândul lor sporesc producţia de colesterol, provocând o serie de probleme şi dezechilibre la nivelul organismului uman, atunci când este consumat în cantităţi ridicate.
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii