Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:21 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sănătate Remedii naturiste pentru tromboflebită

ro

22 Apr, 2015 00:00 2080 Marime text
Tromboflebita apare în momentul în care se formează un cheag de sânge în venă. Această afecţiune poate fi superficială sau gravă. Netratată, tromboflebita poate duce la insuficienţă venoasă cronică, din cauza restricţionării circulaţiei sângelui prin vene.
 
Pentru dilatarea vaselor de sânge, îmbunătăţirea circulaţiei sângelui şi protejarea inimii, se recomandă coenzima Q10. Pentru a subţia vasele de sânge, este indicat magneziul, calciul dar şi usturoiul. Uleiul din seminţe de in conţine acizi graşi esenţiali ce reduc formarea cheagurilor de sânge, menţin sănătatea venelor şi a arterelor. De asemenea, asigură buna funcţionare a sistemului cardiovascular.
 
Extractul de genţiană este indicat în tratamentul ulceraţiilor locale de la picioare, produse de tromboflebită, în timp ce vitaminele din complexul B accelerează vindecarea, întăresc sistemul imunitar şi ajută funcţiile organismului. Plantele medicinale - precum coada şoricelului, rozmarinul şi lucerna - ajută la o bună oxigenare a sângelui, iar ginkgo biloba stimulează circulaţia sângelui şi activitatea creierului. Totodată, piperul are capacitatea de a îmbunătăţi circulaţia sângelui, de a scădea tensiunea arterială şi de a subţia sângele.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii