Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:05 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Plante care combat anxietatea

ro

30 Sep, 2014 15:58 1110 Marime text
Anxietatea este o afecţiune care se manifestă prin stări de panică şi grijă excesivă. Poate fi declanşată de frica faţă de un pericol iminent şi se întâlneşte des în nevroze, confuzii mentale, depresie psihică, melancolie şi schizofrenie.Tratamentele naturiste au la bază plante medicinale şi aromatice cu efecte relaxante şi sedative care contribuie la tratarea stărilor de anxietate.
 
În acest sens, amintim de lavandă, o plantă cu proprietăţi de calmare şi relaxare, recomandată în cazul persoanelor care prezintă atacuri de panică şi probleme cu sistemul nervos. De asemenea, ceaiul de muşeţel este recomandat datorită caracteristicilor de calmare şi liniştire a organismului. În plus, muşeţelul reduce febra, asigură un somn bun şi întăreşte metabolismul.
 
Frunzele şi florile de păpădie pot fi folosite sub formă de ceai pentru tratarea diferitor boli ale sistemului intern, dar şi ca un tratament naturist contra anxietăţi. Totodată, valeriana asigură un somn liniştit şi are capacitarea de a induce organismului o stare de relaxare. Şi floarea pasiunii se numără printre cele mai eficiente remedii împotriva anxietăţii. Are efect calmant, reduce frica din organism, asigură un somn mai bun şi acţionează ca un antidepresiv.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii