Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:31 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sănătate Patru oleaginoase cu proprietăţi nutritive incredibile

ro

05 Aug, 2015 11:05 1263 Marime text
Migdalele, seminţele de floarea-soarelui, de susan sau in se numără printre produsele oleaginoase care au proprietăţi nutritive incredibile şi contribuie semnificativ la aportul zilnic de vitamine. Migdalele sunt bogate în proteine şi acizi graşi, care contribuie la menţinerea tinereţii şi a unui tonus bun al organelor. Ele conţin calciu, potasiu, magneziu, fier, îmbunătăţesc vederea şi memoria, calitatea pielii şi scad nivelul colesterolului.
 
Seminţele de floarea-soarelui conţin aminoacizi, vitamine, minerale, fibre şi fitosteroli. Ele asigură buna funcţionare a intestinului, contribuie la sănătatea cardiovasculară, întăresc imunitatea organismului şi reduc riscul declanşării mai multor tipuri de cancer. Astmul, artrita reumatoidă, ateroscleroza şi osteoartrita sunt afecţiuni ale căror efecte sunt aplanate de consumul acestor seminţe.
 
Şi seminţele de susan conţin aminoazici, proteine de bună calitate, vitamine din complexul B-urilor, calciu, fier, magneziu, zinc, seleniu, fosfor şi cupru. Consumate ca atare sau sub formă de ulei, aceste seminţe contribuie la sănătatea cardiovasculară şi respiratorie, favorizează detoxifierea ficatului şi a rinichilor, totodată, întărind sistemului imunitar. Seminţele de in, la rândul lor, se numără printre cele mai nutritive alimente. Sunt pline de Omega-3 (aproape de două ori mai mult decât peştele), protejând inima şi sistemul circulator. Seminţele de in au rol important în detoxifierea intestinală, în diferite boli inflamatorii intestinale, în sindromul de colon iritabil şi în infecţii urinare.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii