Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:30 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sănătate Ovăzul, recomandat în afecţiunile digestive

ro

20 Apr, 2015 10:59 1774 Marime text
Fulgii de ovăz sunt obţinuţi din boabe de ovăz decorticat, trecute prin nişte cuţite de oţel care le despică în patru. Ovăzul este o cereală cultivată şi folosită de mii de ani, reprezentând o sursă importantă de hrană. Conţine elemente nutritive importante, precum proteine, fibre, antioxidanţi, carbohidraţi, vitaminele A, B, E, D, PP, fier, seleniu, fosfor, potasiu, siliciu, calciu, magneziu şi acizi graşi (oleic, linolenic).
 
Datorită proprietăţilor mineralizante, tonice, sedative, depurative şi antidepresive, această cereală are numeroase beneficii pentru sănătate. Ca urmare a acestor efecte, ovăzul combate constipaţia, scade colesterolul, curăţă vasele de sânge şi evită creşterea bruscă a glicemiei. Ovăzul este o cereală indicată şi în afecţiunile digestive, având rol de stimulare a digestiei şi de calmare a spasmelor intestinale. De asemenea, fibrele din ovăz sunt săţioase şi previn mâncatul excesiv din timpul zilei, care poate duce la creştere în greutate şi oboseală. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii