Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:57 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Oţetul de mere, recomandat în curele de slăbire

ro

03 Nov, 2014 11:51 1747 Marime text
Oţetul de mere conţine multe minerale importante şi oligoelemente, precum potasiu, calciu, magneziu, fosfor, sodiu, fier, siliciu, fluor, dar şi alte elemente esenţiale pentru un organism sănătos. Este recomandat oteţul de mere natural, fiind folosit pentru vindecarea diferitelor afecţiuni ale pielii, cum ar fi acneea, reducerea infecţiilor sinusurilor, tratarea alergiilor, întărirea sistemului imunitar şi îmbunătăţirea digestiei. De asemenea, oteţul de mere previne pietrele vezicii urinare şi infecţiile tractului urinar.
 
Datorită proprietăţilor sale, este cunoscut ca un remediu natural pentru respiraţia urât mirositoare. În acest sens, se adaugă 1/2 lingură de oţet într-o ceaşcă cu apă şi se face gargarǎ cu amestecul timp de câteva secunde. Este recomandat şi în curele de slăbire – se adaugă în salate sau în paharul cu apă câte o linguriţă de oţet de mere. Totodată, acest oţet este folosit şi pentru capacitatea sa de a elimina mătreaţa. Se amestecă oţet de mere cu apă, adăugate în cantităţi egale, şi se aplică soluţia obţinută pe scalp. Nu se clăteşte, ci doar se lasă să se usuce.

Un efect secundar al oţetului de mere, în cazul în care este consumat în cantităţi mari şi pe o perioadă lungă de timp, ar fi apariţia unei senzaţii de arsură în gât. De asemenea, pentru a se evita erodarea smalţului dinţilor, oteţul de mere trebuie diluat într-un alt lichid.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii