Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:54 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Morcovii, recomandaţi în alimentaţia copiilor

ro

05 Nov, 2014 15:46 1075 Marime text
Consumaţi în întreaga lume, morcovii au numeroase proprietăţi benefice pentru organism. Conţin substanţe solubile în grăsimi, vitaminele A, B, C şi K, antioxidanţi, fibre, biotină, tiamină şi potasiu. Potrivit mai multor studii, consumul regulat de morcovi duce la scăderea colesterolulul şi la reducerea riscului de cancer mamar, pulmonar şi de colon. Morcovii îmbunătăţesc vederea, din acest motiv sunt recomandaţi în alimentaţia copiilor, ajutându-i în perioada de creştere.
 
Datorită proprietăţilor detoxifiante, morcovii contribuie la eliminarea toxinelor din ficat. Curăţă fluxul sanguin, tratează pigmentarea inegală a pielii. Morcovii curăţă dantura, acţionând ca un abraziv natural care elimină eficient resturile alimentare. Totodată, stimulează producţia de salivă. Persoanele fumatoare şi cele care sunt expuse des fumului de ţigară trebuie să adauge morcovi în alimentaţia lor, deoarece vitamina A ajută la buna funcţionare a plămânilor. Antioxidanţii conţinuţi de morcovi protejează celulele pielii şi luptă împotriva radicalilor liberi.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii