Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:16 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mierea de Manuka reface şi hidratează pielea uscată

ro

18 Nov, 2014 12:35 1289 Marime text
Unică în lume, mierea de Manuka este obţinută din floarea arborelui de Manuka (Leptospermum Scoparium). Utilizată de mii de ani pentru curăţarea rănilor şi combaterea infecţiilor, mierea de Manuka conţine un număr mare de antioxidanţi, cu proprietăţi extraordinare. Puterea antibiotică este dată de prezenţa în miere a methylglyoxalului – cu cât concentraţia de MG este mai mare, cu atât efectul antibiotic este mai puternic.
 
Această miere are proprietăţi antiinflamatorii, antioxidante şi antiseptice. Potrivit specialiştilor, conţinutul ridicat de zahăr fomează la suprafaţa rănilor un mediu în care bacteriile nu au cum să supravieţuiască. Este utilizată în cazuri de răceli, dureri de gât, probleme ale sistemului digestiv (dureri de stomac, constipaţie, sindromul colonului iritabil), probleme ale gingiilor.
 
Datorită proprietăţilor ei remarcabile, mierea de manuka reface şi hidratează pielea uscată şi crăpată, oferindu-i un aspect mai tânăr. Deoarece îşi păstrează proprietăţile şi când este expusă la temperaturi mari, se poate adăuga în ceai sau cafea. Se recomandă ca femeile însărcinate să ceară avizul medicului înainte de a consuma această miere.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii