Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:53 06 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Măselariţa, un bun remediu în tratarea paradontozei

ro

27 Jun, 2014 17:36 23963 Marime text
Măselariţa este o plantă medicinală, ce poate fi folosită doar cu avizul medicului. Preparatele din măselariţă au puternice efecte sedative, antinevralgice, antispasmotice şi hipnotice, fiind recomandate în tratarea stărilor de agitaţie, a bolilor de nervi, a reumatismului, gutei, nevralgiilor faciale, a ulcerului şi a durerilor de urechi.

Gargara cu decoct din frunze de măselariţă, un bun remediu naturist în tratarea paradontozei, se poate face în fiecare dimineaţă, timp de o săptămână. Deoarece măselariţa este o plantă toxică, acest decoct nu trebuie înghiţit, iar cura poate fi reluată după şase luni. Datorită conţinutului în alcaloizi, măselariţa este folosită în diferite produse farmaceutice, ca antispastic în tratarea afecţiunilor musculare, a hipersecreţiei digestive, a bronşitei, astmului, a excitaţiilor motorii maniacale, dar şi în boala Parkinson.

Totodată, seminţele de măselariţă se folosesc sub formă de fumigaţii pentru calmarea durerilor dentare. Ceaiul de măselariţă, preparat din două frunze, care se fierb timp de cinci minute în 250 ml de apă, se bea în înghiţituri mici, pe toată durata zilei, şi este bun pentru tratarea tusei. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii