Pentru perioada Paştelui
informaţii utile, tradiţii, program magazine
08:21 25 05 2017 Citeste un ziar liber! Unde ne gasiti?

Sănătate Ganoderma, cel mai puternic aliment antitumoral

ro

21 Jul, 2015 00:00 1630 Marime text
Ganoderma sau ciuperca nemuririi este o ciupercă folosită frecvent în medicina chineză şi cunoscută datorită rolului important în sănătatea şi longevitatea persoanelor care o consumă. Această ciupercă are un gust amărui, motiv pentru care este preparată, deseori, ca ceai sau extract. Ganoderma are proprietăţi analgezice, antialergice, antiinflamatorii, antibacteriene, antioxidante, antitumorale, antivirale, expectorante şi antivirale. Ea conţine carbohidraţi, proteine, aminoacizi şi polizaharide, care au rolul de a prelungi viaţa prin întărirea sistemului imunitar şi prevenirea apariţiei unor formaţiuni anormale în vasele de sânge, care ar putea duce la formaţiuni canceroase.
 
Această ciupercă poate avea efecte terapeutice importante asupra unor boli neurodegenerative precum boala Alzheimer sau boala Huntington. Ganoderma, de asemenea, stimulează producerea unei proteine care are un rol deosebit în ceea ce priveşte menţinerea funcţiilor neurologice. Substanţele din această ciupercă scad tensiunea arterială şi colesterolul, reducând astfel riscul unor boli de inimă. Tot ea ameliorează alergiile, infecţiile virale şi bacteriene, stimulează metabolismul şi arderea grăsimilor, ajutând, totodată, la pierderea surplusului de kilograme şi la creşterea nivelul de energie din organism.
 
Ganoderma, pe de altă parte, contribuie la regenerarea celulelor ficatului şi la eliberarea radicalilor liberi. Această ciupercă nu numai că previne apariţia cancerului, dar poate chiar învinge celulele canceroase existente deja în organism. Ganoderma conţine şi acid ganoderic, substanţă care inhibă dezvoltarea tumorilor şi apariţia metastazelor.

Ti-a placut articolul?

Comentarii