Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
23:51 24 11 2017 Citeste un ziar liber! Unde ne gasiti?

Fibrele alimentare contribuie la detoxifierea organismului

ro

14 Dec, 2014 17:22 641 Marime text
Lipsa unei alimentaţii sănătoase determină ca plămânii, colonul, ficatul, rinichii şi pielea, care, în mod natural, elimină toxinele, să necesite ajutor. Toxinele pot provoca dureri de cap şi tulburări digestive, îmbătrânesc tenul, atacă ficatul şi scad imunitatea. Pentru eliminarea toxinelor este necesară detoxifierea organismului.
 
Fibrele alimentare reprezintă o categorie de carbohidrați care provin din plante şi sunt clasificate în solubile şi insolubile. Fibrele insolubile ajută la prevenirea constipaţiei şi la menţinerea unui tract digestiv sănătos, în timp ce fibrele solubile contribuie la instalarea rapidă a stării de saţietate, ceea ce ajută la controlarea cantităţii de mâncare ingerată şi, prin urmare, exercită un rol în controlul greutății.
 
Printre alimentele cu un conţinut ridicat de fibre se numără cerealele integrale, nuca de cocos uscată, fasolea albă uscată, cafeaua, smochinele uscate, făina de secară, migdalele, lintea, susanul, seminţele de in, pâinea integrală, arahidele, zmeura, murele, stafidele, mazărea, pătrunjelul şi nucile. Fibrele pot proteja colonul împotriva cancerului, asigură detoxifierea fiziologică, stimulează tranzitul intestinal şi reduc nivelul colesterolului.

Ti-a placut articolul?

Comentarii