Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:19 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ceaiul de iasomie, rol în accelerarea metabolismului

ro

30 Jun, 2014 13:39 2155 Marime text
Iasomia are proprietăţi terapeutice remarcabile asupra organismului uman. În cosmetică,  este indicată persoanelor care au un ten gras sau acneic, deoarece reglează cantitatea de sebum secretată de piele.
 
Consumul ceaiului de iasomie contribuie la relaxarea şi detensionarea corpului, la reducerea simptomelor produse de stres, înlăturarea stărilor depresive, dar şi la sporirea încrederii de sine. Ceaiul de iasomie este recomandat în cazul toxiinfecţiilor alimentare, deoarece distruge bacteriile ingerate odată cu alimentele, care pot declanşa diverse boli digestive.
 
Deoarece este foarte dulce, acest ceai nu mai trebuie îndulcit, reducându-se astfel consumul de zaharuri. Ceaiul de iasomie poate fi consumat de persoanele care vor să slăbească, deoarece accelerează metabolismul. De asemenea, reglează circulaţia sângelui şi normalizează tensiunea arteriala, iar ultimele studii relevă că poate încetini dezvoltarea numărului de celule canceroase şi poate reduce colesterolul. Ceaiul de iasomie este indicat să nu fie băut pe stomacul gol, deoarece provoacă aciditate. Parfumul ceaiului de iasomie are efect sedativ şi reduce anxietatea.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii