Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:31 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cataplasmele cu ulei de ricin - rol important în detoxifierea organismului

ro

27 Jun, 2014 17:00 8850 Marime text
Uleiul de ricin, un lichid gălbui extras din seminţele de ricin, are efecte benefice asupra organismului, datorită proprietăţilor sale antiinflamatorii şi antioxidante.

Uleiul de ricin contribuie la tratarea constipaţiei, a problemelor gastrointestinale, a migrenelor, acneei, inflamaţiilor şi a sclerozei multiple. Masajul cu ulei de ricin ameliorează durerile articulare şi musculare, dar şi inflamarea nervilor. De asemenea, uleiul de ricin calmează iritaţiile pielii, combate eczemele, degerăturile, arsurile şi pielea uscată. Pentru unghii mai rezistente, sprâncene mai netede şi lucioase, gene mai lungi şi dese şi pentru un păr mai lung şi sănătos, este recomandat uleiul de ricin.

Cataplasmele cu ulei de ricin, aplicate pe abdomen, contribuie la detoxifierea organismului, la tratarea tumorilor, a ţiuitului din urechi, a astmului şi a afecţiunilor pulmonare. Aceste cataplasme sunt folosite şi în tratarea durerilor abdominale, a fibromului, a chistului ovarian sau uterin. Pentru realizarea cataplasmei, o bucată de material moale se îmbibă în ulei de ricin şi, apoi, se aplică pe locul dureros. Peste această compresă, se aplică hârtie cerată, şi, deasupra ei, o sursă de căldură, cum ar fi un recipient cu apă caldă.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii