Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:16 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sănătate Caisele previn bolile de inimă

ro

18 May, 2015 09:39 1356 Marime text
Caisele sunt fructele dulci, viu colorate, cu aspect catifelat ale unui pom originar din China. Caisele sunt bogate în vitamine antioxidante şi substanţe nutritive, sunt uşor digerabile şi benefice pentru sănătatea fizică şi mentală. Sucurile naturale din aceste fructe au puţine calorii, prin urmare sunt recomandate persoanelor care ţin diete pentru slăbit.
 
De asemenea, aceste fructe conţin proteine, vitaminele A, B, C şi E, acizi organici, licopen, betacaroten, zaharuri, magneziu, fosfor, sodiu, fier, potasiu, mangan, cobalt, iod, cupru, zinc, fluor. Vitamina C din caise ajută la absorbţia fierului în organism. Licopenul este un antioxidant puternic care protejează împotriva bolilor cardiovasculare şi a cancerului, iar betacarotenul protejează colesterolul LDL de oxidare, prevenind astfel bolile de inimă.
 
Caisele conţin şi o cantitate mare de fier, motiv pentru care sunt eficiente în tratamentul anemiei. Sucurile naturale din caise sunt eficiente în ceea ce priveşte combaterea oboselii, a stresului. Tot ele calmează sistemul digestiv, stimulează metabolismul şi absorbţia elementelor nutritive. 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii