Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:23 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Beneficiile unei legume mai puţin cunoscute

ro

06 Nov, 2014 10:45 1328 Marime text
O legumă mai puţin cunoscută la noi în ţară, sparanghelul, are efecte uimitoare asupra sănătăţii. Conţine numeroase vitamine, în cantităţi relativ mari, 22% din valoarea zilnică recomandată de acid folic, calciu, fier, potasiu, cupru. Datorită fibrelor pe care le conţine, are capacitatea de a arde grăsimile şi poate fi inclus în orice dietă de slăbire. Asparagina din sparanghel are efect diuretic, eliminând toxinele şi sarea în exces din organism. Ameliorează durerile şi inflamaţiile din corp, previne osteoporoza (vitamina K din sparanghel contribuie la dezvoltarea densităţii osoase) şi protejează împotriva cancerului. În acelaşi timp, contribuie la uşurarea simptomelor artritei.
 
Sparanghelul are efecte pozitive şi asupra tractului urinar, prevenind infecţiile şi apariţia pietrelor la rinichi. De asemenea, calmează crampele menstruale, tratează depresia şi stimulează producţia de lapte mamar, contribuind şi la refacerea părului şi a unghiilor după sarcină. Datorită agenţilor antioxidanţi, previne efectele îmbătrânirii. Sparanghelul trebuie consumat cât mai proaspăt.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii