Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:46 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Beneficiile consumului de mărar

ro

27 Nov, 2014 09:21 2235 Marime text
Un condiment folosit în toată Europa, mărarul conţine potasiu, sulf, sodiu, calciu, magneziu, vitaminele A, B şi C, precum şi ulei volatil. Are proprietăţi diuretice, digestive, antispastice şi antiinflamatorii. Printre beneficiile consumului de mărar se numără creşterea rezistenţei organismului, eliminarea toxinelor din corp, ameliorarea anxietăţii şi a epuizării nervoase. Administrat sub formǎ de infuzie, poate reduce febra.
 
De asemenea, mărarul induce pofta de mâncare şi stimulează şi activează secreţia biliară. Este recomandat persoanelor care au sensibilitate dentarǎ, mestecarea frunzelor de mǎrar putând calma durerile. Mai mult de atât, mărarul combate durerile de cap. În acest caz, se amestecă o lingură de mărar proaspăt cu apă fierbinte, apoi se strecoară şi se bea lichidul obţinut.
 
Seminţele de mărar sunt considerate un elixir al tinereţii şi al feminităţii deoarece au efecte similare cu ale hormonului estrogen. Consumul seminţelor de mărar face ca pielea să devină mai strălucitoare şi mai catifelată, iar ritmul de creştere al părului de pe corp scade destul de mult. 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii