Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:57 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Beneficiile consumului de lămâi

ro

18 Nov, 2014 16:27 1725 Marime text
Folosită sub formă de suc sau adăugată în ceaiuri sau alte băuturi, lămâia este considerată un fruct miraculos. Conţine vitaminele B şi C, riboflavină, potasiu, calciu, fosfor, magneziu. Are proprietăţi antibacteriene şi este recomandată în infecţii, astenie, reumatism, varice, ateroscleroză. În perioada sezonului rece, lămâia ţine la distanţă răceala. Mai mult de atât, febra cauzată de răceală poate fi combătută cu o cană de suc de la una sau două lămâi. Se bea din două în două ore şi se adaugă miere. De asemenea, lămâia întăreşte sistemul imunitar, reduce nivelul colesterolului şi stimulează funcţionarea ficatului.
 
Lămâia conţine o mare cantitate de acid citric, substanţă care contribuie la prevenirea formării pietrelor la rinichi. Datorită conţinutului în minerale şi vitamine, lămâia participă la menţinerea sănătoasă a ţesuturilor din organism. Potrivit studiilor, are efecte de calmare şi contribuie la îndepărtarea agitaţiei şi nervozităţii. În plus, inhalarea de ulei de lămâie creşte capacitatea de concentrare. Are efecte uimitoare şi asupra pielii, în acest sens, se masează cu lămâie zonele aspre. Distruge şi bacteriile care cauzează acneea. Totodată, sucul de lămâie albeşte şi curăţă unghiile îngălbenite. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii