Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:51 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sănătate Ardeiul iute, util în curele de slăbire

ro

24 Apr, 2015 09:16 1397 Marime text
O plantă erbacee din familia Solanaceae, ardeiul iute are în compoziţia sa chimică capsaicină (o alchilamidă care îi conferă gustul iute), capsicol (esenţă), substanţe rezinoase (oleorezine) şi numeroase carotenoide (capsantină, capsarubină), flavone,  dar şi vitamina C. Ardeiul iute şi extractele din ardei iute au efecte antimicrobiane, detoxifiante, gastroprotectorii şi un efect pozitiv util în curele de slăbire, datorită stimulării producerii de energie la nivel celular pe baza arderii grăsimilor.
 
Întrebuinţarea medicală a ardeiului iute are în vedere proprietăţile sale digestive, dar şi iritante, eficace în dispepsia atonică. Efectul decongestiv este întrebuinţat uneori contra hemoroizilor. Ardeiul combate bolile produse prin carenţa de vitaminele B1, C şi A.
 
Ardeiul este considerat, de asemenea, un bun stomahic, fiind utilizat pentru a preveni efectul de greaţă dat de unele remedii asupra stomacului, precum şi un stimulent aromatic, util în formele de dispepsie cauzate de secreţia defectuoasă a sucurilor gastrice. Totodată, este utilizat cu succes în atacurile de febră intermitentă. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii