Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:17 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Acibadem Healthcare Group, o marcă internaţională Medicii constănţeni au discutat cu reprezentantul companiei în România (galerie foto)

ro

20 Sep, 2014 00:00 2538 Marime text


Şefii secţiilor Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa au asistat, ieri, la prezentarea companiei Acibadem, care numără 17 spitale şi 13 clinici în Turcia. Cea care le-a vorbit medicilor constănţeni despre Acibadem a fost Lakme Eren, reprezentanta companiei în România.

Acibadem Healthcare Group a devenit o marcă internaţională în sectorul sănătate, în prezent fiind considerată una dintre cele mai valoroase instituții de sănătate din Turcia. Primul spital a fost fondat în 1991, Grupul fiind în continuă extindere. În cifre, lanțul instituțiilor medicale arată astfel: 13.000 de angajați, din care 2.500 sunt medici în diferitele locaţii din reţeaua de 17 spitale generale, 13 centre medicale şi laboratoare centrale. Din 2012, Acibadem face parte din reţeaua International Healthcare Holdings, investiţie comună a familiei Aydinlar din Turcia, a Fondului de Investiţii al Guvernului din Malaezia - Khazanah şi a Mitsui, cel mai mare grup din Japonia. Acibadem este o reţea integrată de servicii medicale oferite dincolo de spitalele sale. Astfel că, prin departamentele sale de specialitate, Acibadem proiectează, construieşte şi echipează spitale în Turcia şi pe plan internaţional, furnizează servicii de asigurare medicală, servicii de ambulanţă terestră, aeriană, asistenţă la domiciliu şi tele-medicină, servicii de catering şi curăţenie pentru spitale, servicii de laborator cu un spectru larg, incluzând şi genetică, patologie, celule stem, bancă de sânge. Să nu uităm și de Acibadem University, primul grup medical ce are aprobarea de la Ministerul Educaţiei de a-şi deschide propria universitate academică, fiind prima înfiinţată în Turcia de către un grup medical, departament dedicat pregătirii viitoarelor generaţii de medici. În Turcia, costurile serviciilor medicale sunt mult mai reduse faţă de cele ale serviciilor medicale similare şi de aceeaşi calitate din Europa. „Reprezentanţii noştri vă pot asista cu privire la transmiterea unei a doua opinii medicale la distanţă, din partea medicilor specialişti de la Acibadem. Un alt aspect foarte important este că dorim să urmărim îndeaproape şi să facilităm împreună cu instituţiile medicale partenere recuperarea postoperatorie a pacienţilor sau continuarea tratamentelor în România, după ce se întorc de la Acibadem“, a mai spus Lakme Eren.

Chirurgie robotică şi tratamente inovative pentru cancer

Din 2008 - 2009, spitalele Acibadem au început să atragă primii pacienţi străini, aceştia provenind din ţările ex-sovietice şi din Balcani. Pe atunci, erau câteva sute, în prezent numărul lor ajungând la 40.000. Chirurgia robotică (cu aparatură Da Vinci) şi tratamentele inovative pentru cancer (Cyberknife) sunt două dintre serviciile medicale care au atras cei mai mulţi pacienţi. Pentru români, numele Acibadem este legat de fenomenul sportiv atât din perspectiva pacienţilor, cât şi a fondatorului companiei. Printre cei mai cunoscuţi pacienţi români care s-au tratat în reţeaua de sănătate din Turcia se numără gimnastele Andreea Răducan şi Sandra Izbaşa.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii