Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:41 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ziua Mondială a Mediului, sărbătorită de Junior Rangerii Rezervației Marine Vama Veche-2 Mai (galerie foto)

ro

08 Jun, 2015 16:44 1955 Marime text
 
Pentru a marca Ziua Mondială a Mediului 2015, Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Marină „Grigore Antipa“ (INCDM) Constanța, alături de partenerii săi de tradiție - Asociația Balcanică de Mediu (B.EN.A.) și Asociația Europeană de Mediu (AEM), a organizat azi o acțiune cu Junior Rangerii Rezervației Marine Vama Veche – 2 Mai, la Școala Gimnazială din nr. 2 din localitatea 2 Mai.
 
Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Marină „Grigore Antipa” Constanța (INCDM) asigură, de la sfârșitul anului 2011, custodia Rezervației Marine „Acvatoriul litoral marin Vama Veche - 2 Mai” (care este și sit Natura 2000 - ROSCI0269). În demersul de asigurare a custodiei, cercetătorii de la INCDM sunt sprijiniți de membrii clubului ecologist Junior Ranger, de la Școala Gimnazială nr. 2 din localitatea 2 Mai.
 
Elevii au fost atrași, încă de la constituirea grupului, în acțiunile de conștientizare a turiștilor privind importanța rezervației. Junior rangerii sunt legitimați de către custode, instruiți și echipați corespunzător pentru acțiuni de patrulare în zona plajei adiacentă rezervației marine.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii