Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:34 11 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Wikipedia 30 octombrie. Două catastrofe în istoria României. Incendiul din Club Colectiv al doilea ca mărime

ro

01 Nov, 2015 06:42 1908 Marime text
Wikipedia, enciclopedia liberă la care poate contribui oricine, are potrivit paginii sale de internet, azi, 352.508 de articole în limba română.

Aici găsim de toate: evenimente culturale, istorice, decese, naşteri ale marilor personalităţi. Pe lângă acestea, la evenimente sunt consemnate şi mari catastrofe.
În dreptul datei de 30 octombrie sunt trecute două mari catastrofe, care au avut loc în România, în care au fost înregistrate pierderi de vieţi omeneşti.

Iată despre ce este vorba:

- 1971: Accidentul ecologic de la Certej, soldat cu 89 de morți și peste 70 de răniți.
Dezastrul de la Certej a avut loc la data de sâmbătă 30 octombrie 1971, la ora 04:55, fiind provocat de ruperea digului și alunecarea muntelui de steril din iazul de decantare al exploatării miniere Certej, Hunedoara.

- 2015: Cel puțin 27 de persoane au murit și alte peste 160 au fost rănite în urma unui incendiu care a avut loc în clubul Colectiv din București. Incendiul a izbucnit, cel mai probabil, de la artificiile folosite la un concert care avea loc în acel moment.
Ora 22: 32. Este ora fatidică la care cei 500 de tineri care petreceau în clubul Colectiv din Capitală au văzut ce înseamnă infernul. Artificiile lansate în timpul concertului trupei Goodbye to Gravity au aprins buretele care înconjura unul dintre stâlpi. Martorii spun că în câteva secunde şi tavanul a luat foc. Incendiul s-a extins rapid la stâlpii clubului, care erau izolaţi fonic cu un material inflamabil. Focul a cuprins întregul plafon. Un fum înecăcios a inundat încăperea. Ce a urmat poate fi cu greu descris în cuvinte.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii