Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:16 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vizibilitate sub 50 de metri Pe autostradă, traficul se desfăşoară în condiţii de ceaţă

ro

08 Jan, 2015 07:17 1717 Marime text
Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că, la această oră (7:00), pe autostrada A1 Bucureşti - Piteşti, pe tronsonul kilometric 49-73, traficul rutier se desfăşoară în condiţii de ceaţă, vizibilitatea fiind sub 50 de metri. Conducătorilor auto le este recomandat să folosească luminile de ceaţă împreună cu cele de întâlnire când trec prin acea porţiune cu vizibilitate redusă, apoi să le lase aprinse doar pe cele de întâlnire. Folosirea luminilor de ceaţă în alte condiţii decât pe timp de ceaţă constituie contravenţie.   
      
În judeţul Buzău, pe DN10 Buzău - Brașov, între kilometrii 81+150 şi 94+800 de metri, în zona Siriu, circulaţia autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone este restricţionată din cauza degradării unor grinzi ale viaductului Stânca Teherău. Există şi restricţie de viteză de 10 km/h. 

În județul Timiș, circulația autovehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone este restricţionată pe DN68A Lugoj - Traian Vuia, între kilometrii 3+190 și 27+500 de metri, din cauza unor alunecări de teren care au afectat corpul drumului. Ruta ocolitoare este DN6 (Centura Lugoj) - autostrada A6 (Lugoj - nodul rutier Balinț) - autostrada A1 (nodul rutier Balinț - intersecţie cu DN68A). 

În județul Argeș, pe DN67B Pitești - Drăgășani, la kilometrul 175+900 de metri, la intrarea în localitatea Poiana Lacului dinspre Pitești, este restricţionată circulaţia autovehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 30 de tone, din cauza unui pod avariat de o viitură.

Pe DN73C, din cauza unor alunecări de teren pe tronsonul Burluşi - Piatra, între kilometrii 56 şi 61+434 de metri, nu este permis accesul autovehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone.

Înainte de a pleca la drum, trebuie ţinut cont de faptul că până în data de 9 ianuarie 2015, ora 10:00, este în vigoare o informare referitoare la vreme deosebit de rece emisă de Administraţia Naţională de Meteorologie. Conducătorii auto nu trebuie să pornească la drum dacă nu au autovehiculul pregătit pentru circulaţia în asemenea condiţii. În primul rând trebuie să fie dotat cu anvelope de iarnă, iar sistemul de climatizare-dezaburire trebuie să funcţioneze normal.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii