Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
20:28 19 04 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Plecați la drum? Iată care este situația traficului

ro

10 Feb, 2016 07:32 876 Marime text
 
Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că la această oră nu sunt semnalate drumuri naționale sau autostrăzi cu circulația întreruptă din cauza unor evenimente rutiere sau a condiţiilor meteorologice nefavorabile, nici probleme majore privind fluența traficului pe arterele principale.
 
În judeţul Caraș-Severin, DN57 Cozla – Șvinița este închis din cauza căderilor de pietre de pe versanți. Poate fi folosită ruta ocolitoare DN57 Moldova Nouă – Oraviţa, DN57B Oraviţa - Anina – Bozovici – Iablaniţa.
 
Pe autostrada A1 Orăștie – Sibiu, circulația este oprită între nodurile rutiere Săliște și Cunța (km 270+020 – km 292+455), în vederea remedierii degradărilor constatate la kilometrul 275+650 de metri. Autovehiculele sunt deviate pe DN1.
 
Reamintim că DN7C (Transfăgărăşan) este închis pe sectorul cuprins între kilometrii 104+000 (Piscu Negru, judeţul Argeş) și 130+800 (cabana Bâlea-Cascadă, judeţul Sibiu), în vederea evitării situaţiilor ce pot periclita siguranţa circulaţiei, din cauza fenomenelor naturale extreme (căderi de stânci, alunecări de teren etc.).
 
De asemenea, şi DN67C (Transalpina) este închis între kilometrii 34+800 (Rânca, judeţul Gorj) și 79+200 (Curpăt, judeţul Alba), conform prevederilor Normativului privind prevenirea şi combaterea înzăpezirii drumurilor publice – indicativ AND 525/2013.
 
În judeţul Buzău, pe DN10 Brașov – Buzău, în zona Siriu, este restricţionată circulaţia autovehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone din cauza lucrărilor de reparaţie a unui viaduct (la kilometrul 85+534 de metri). Ruta ocolitoare pentru traficul greu este DN1B Buzău – Ploieşti, DN1A Ploieşti – Cheia – Săcele, DN1 Săcele – Braşov.
 
Având în vedere că Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o informare referitoare la precipitaţii şi intensificări ale vântului, valabilă în intervalul 10 februarie, ora 10.00 - 11 februarie, ora 14.00, le recomandăm conducătorilor auto să ruleze cu viteză adaptată în funcţie de starea carosabilului şi să folosească luminile de întâlnire inclusiv pe timpul zilei, pentru a fi mai vizibili în trafic. De asemenea, trebuie avut în vedere faptul că noaptea, pe timp ploios, proprietăţile reflectorizante ale marcajelor sunt diminuate (iar pe multe drumuri marcajele s-au şters pe timpul iernii), riscul ieşirii în decor fiind ridicat, mai ales în curbe.
 
De asemenea, Inspectoratul General al Poliţiei Române sfătuiește conducătorii auto care se deplasează pe autostrada A1 București – Pitești să ruleze cu viteză redusă și să manifeste prudență sporită la volan, întrucât pe tronsonul kilometric 11 – 49 există porțiuni cu vizibilitate redusă (pe alocuri, sub 50 de metri), din cauza ceții. Aceeași situație este întâlnită pe autostrada A3 București – Ploiești, între kilometrii 14 și 56.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii