Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:15 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Victor Ponta riscă excluderea din Barou

ro

02 Aug, 2016 15:40 1329 Marime text



























După ce i-a fost retras titlul de doctor în drept, fostul premier, Victor Ponta, riscă să fie exclus din Baroul Bucureşti, potrivit EuropaFM.

Ministrul Educației, Mircea Dumitru a semnat, luni, ordinul prin care îi retrage lui Victor Ponta titlul de doctor în drept, deoarece fostul premier a plagiat 85 de pagini în lucrarea sa de doctorat. Acest lucru a fost constatat de Consiliul Național de Atestare a Titlurilor și Diplomelor Universitare, care a analizat teza de doctorat a lui Victor Ponta, conform sursei citate.
 
„Diploma de doctor în drept i-a asigurat fostului premier intrarea în avocatură, fără a mai da examen. Cum titlul de doctor i-a fost retras, nu mai poate rămâne nicio clipă în Baroul București”, spune europarlamentarul Monica Macovei, arată EuropaFM.
 
Pe 23 august, Baroul București va decide dacă îl exclude pe Victor Ponta – a precizat decanul Baroului, Ion Dragne. Monica Macovei a depus o nouă cerere către Baroul București, prin care solicită, pentru a doua oară, excluderea lui Victor Ponta din Barou, pentru că acesta nu mai îndeplinește condițiile legale pentru a fi avocat, conform EuropaFM.
 

 
Sursă: EuropaFM
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii