Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:11 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vezi cine a spus asta „De la Maramureş la Constanţa, posturile în Poliţia Română se împart pe criterii politice. Începând cu agentul şi terminând cu chestorul”

ro

11 Jun, 2013 21:33 1649 Marime text
 
 
Conducerea Sindicatului Naţional al Agenţilor de Poliţie din România (SNAP) solicită premierului Victor Ponta stabilirea unui dialog oficial, în care să poată fi prezentate problemele cu care se confruntă poliţiştii din teritoriu, se arată într-o scrisoare deschisă adresată atât primului ministru, cât şi preşedintelui ţării, Traian Băsescu, şi remisă marţi AGERPRES.
'Problemele cu care se confruntă poliţiştii din teritoriu sunt atât de ordin legislativ şi profesional, cât şi din domeniul resurselor umane şi al protecţie sociale. Astfel, din 1990 şi până astăzi, s-au produs peste 180 de reorganizări în cadrul Ministerului de Interne. De asemenea, activitatea cadrelor este împiedicată atât de lipsa banalei hârtii folosite la redactarea documentelor oficiale, cât şi de prevederile legii care reglementează Statutul poliţistului', a afirmat Iulian Surugiu, preşedintele SNAP, în scrisoarea deschisă. 
Acesta susţine, totodată, că 'în cadrul Poliţiei Române posturile se împart şi sunt ocupate pe criterii exclusiv politice'. 
'De la Maramureş şi până la Constanţa, posturile în cadrul Poliţiei Române se împart şi sunt ocupate pe criterii exclusiv politice, începând cu agentul de poliţie şi terminând cu chestorul de poliţie. Concursurile se desfăşoară formal, fără niciun reprezentant al organizaţiilor sindicale, fără criterii de evoluţie în carieră, fără transparenţă', a mai spus Iulian Surugiu. 
Potrivit acestuia, Legea 360/2002 privind Statutul poliţistului trebuie completată şi modificată, astfel încât să cuprindă şi evoluţia în carieră a poliţistului (recrutarea şi formarea poliţistului, obţinerea gradelor profesionale, numirea poliţiştilor în funcţie, promovarea poliţistului, suspendarea şi încetarea raporturilor de serviciu).
AGERPRES
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii