Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:22 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Iulian Surugiu, liderul Agenţilor de Poliţie, reţinut! Reacţii dure de la Constanţa

ro

25 Jun, 2016 00:00 2802 Marime text
Iulian Surugiu, preşedintele Sindicatului Naţional al Agenţilor de Poliţie, unul dintre cei mai bogaţi lideri de sindicat din România, a fost reţinut de procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti. În cauză au mai fost reţinute alte 12 persoane, într-un dosar de evaziune fiscală.
 
Conform procurorilor, „în perioada 2009 - 2013, în contabilitatea mai multor societăţi comerciale active având ca principale obiecte de activitate construcţii, comerţ cu materiale feroase şi comerţ îmbrăcăminte - încălţăminte, au fost înregistrate achiziţii/prestări de servicii fictive, provenind de la un număr de zece societăţi cu comportament de tip fantomă, înfiinţate în acest sens, prejudiciul cauzat bugetului de stat fiind estimat la suma de aproximativ opt milioane de lei (echivalentul sumei de aproximativ 1,8 milioane de euro), reprezentând impozit pe profit şi TVA de plată“.
 
„În cauza înregistrată la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti se efectuează acte de cercetare specifice fazei de urmărire penale faţă de 28 de suspecţi, împotriva cărora s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de evaziune fiscală, respectiv complicitate la evaziune fiscală. În vederea asigurării prezenţei la audieri, au fost emise 28 de mandate de aducere“, se mai arată într-o informare a Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti.
                   
Daniel Constantin Avasilcăi, fostul vicepreşedinte al Sindicatului Naţional al Agenţilor de Poliţie, actualul preşedinte al Sindicatului Agenţilor de Poliţie din Constanţa, ne-a declarat că se aştepta la reţinerea lui Iulian Surugiu.
 
„Am fost vicepreşedintele Sindicatului Naţional al Agenţilor de Poliţie. Am constatat mai multe nereguli la vremea respectivă, inclusiv în ceea ce priveşte gestionarea fondurilor sindicatului. Am lansat mai multe sesizări cu privire la anumite operaţiuni financiare pe care eu le-am considerat cel puţin suspecte. Am sesizat mai multe nereguli. (…) Nu mă surprinde reţinerea lui Iulian Surugiu. Afişa mulţi bani, haine şi maşini. Este greu din salariul de poliţist să dispui de asemenea bani. E clar că era ceva în neregulă în spate. Ca poliţişti ştim… şi noi suntem poliţişti… trăim de pe o zi pe alta cu veniturile pe care le avem din salariu. Legea nu permite să desfăşori şi alte activităţi pentru a creşte veniturile familiei. În astfel de cazuri, este greu să ai asemenea averi, case, terenuri, maşini… milioane de euro. M-am aşteptat să se întâmple ceva“, a conchis Avasilcăi.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii