Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
21:55 22 03 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Iulian Surugiu liderul sindicatului din poliție a fost reținut

ro

24 Jun, 2016 06:13 5915 Marime text
Azi noapte târziu Iulian Surugiu, a fost rețint pentru 24 de ore, după audieri îndelungate, potrivit jurnalului de știri de la ora 06.00 de la Romania Tv.

Reamintim că ieri poliţişti şi procurori au efectuat 45 de percheziţii în Bucureşti, oraşele Bragadiru şi Buftea, precum şi în judeţele Ilfov şi Giurgiu, în vederea ridicării de documente financiar-contabile şi înscrisuri de la sediul social al unor societăţi comerciale şi domiciliile unor persoane fizice, cu privire la care există indicii temeinice de comitere a infracţiunilor de evaziune fiscală şi complicitate la evaziune fiscală.
Existau informaţii potrivit cărora perchezițiile au avut loc și la locuinţa lui Iulian Surugiu, preşedintele Sindicatului Naţional al Agenţilor de Poliţie. Se pare că acesta ar controla prin intermediari o firmă.
 

"Din cercetările efectuate până în prezent a rezultat faptul că, în perioada 2009 - 2013, în contabilitatea mai multor societăţi comerciale active, având ca principale obiecte de activitate construcţii, comerţ cu materiale feroase şi comerţ îmbrăcăminte-încălţăminte, au fost înregistrate achiziţii/ prestări de servicii fictive, provenind de la un număr de 10 societăţi cu comportament de tip fantomă, înfiinţate în acest sens, prejudiciul cauzat bugetului de stat fiind estimat la aproximativ 8 milioane lei, reprezentând impozit pe profit şi TVA de plată", informează un comunicat al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti.

 
În cauza înregistrată la PCAB se efectuează acte de cercetare specifice fazei de urmărire penale faţă de 28 de suspecţi, împotriva cărora s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de evaziune fiscală, respectiv complicitate la evaziune fiscală.
 
În vederea asigurării prezenţei la audieri au fost emise 28 de mandate de aducere. În cauză, organele de urmărire penală beneficiază de sprijin de specialitate din partea poliţiştilor din cadrul DGPMB - Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice, a Departamentului de Informaţii şi Protecţie Internă şi al Direcţiei de Operaţiuni Speciale, la acţiune participând şi poliţişti de la IGPR - SIAS.
Surugiu a transmis ieri și o replică la acțiunea organelor de anchetă.

 

„În această dimineaţă, procurorii şi poliţiştii au venit la locuinţa fostei mele soţii, a fostului cumnat şi la locuinţa mea pentru percheziţii.
Este vizată firma SC Alro Metal Ghencea SRL unde acţionar este fostul meu cumnat cu suspiciuni într- un dosar de evaziune fiscală, spălare de bani, de aproximativ un an sunt controale la această firma.
Menţionez că ieri 22.06.2016 am participat la înmormântarea colegului nostru de la Galaţi ocazie cu care am primit nişte semnale referitoare la o eventuală acţiune în care sunt şi eu vizat. Pe scurt, mă aşteptăm să se întâmple, dar nu chiar la nivelul acesta.
Sunt conştient că de când mă lupt pentru drepturile poliţiştilor, am deranjat diverse structuri, spunând adevărul şi demascând astfel multe abuzuri şi ilegalităţi. Am informat toate autorităţile statului despre aceste abuzuri şi că se încearcă atragerea mea în fapte cu intenţia de a mă compromite public.
Nu pot proba o legătură între aceste evenimente, dar ţin să precizez că în această vara aveam programate o serie de acţiuni/proteste sindicale, inclusiv în faţă Ministerului Afacerilor Interne.
În prezent vreau să va transmit că acţiunea organelor statutului nu vizează şi nu afectează activitatea Sindicatului Naţional al Agenţilor de Poliţie, iar asocierea acestei acţiuni cu calitatea mea de lider sindical al poliţiştilor este neîntemeiată.
Aştept evoluţia acestor evenimente pentru a va putea furniza informaţii în momentul în care voi intră în posesia lor”, a transmis Iulian Surugiu, preşedintele Sindicatului Naţional al Agenţilor de Poliţie.

 

 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii