Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:56 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

La Galaţi Un şofer a încercat să dea mită unor poliţişti pentru a nu-i fi întocmit dosar penal

ro

09 Jun, 2015 13:32 1252 Marime text
 
Ofițerii Direcției Generale Anticorupție (D.G.A.) - Serviciul Judeţean Anticorupţie (S.J.A.) Galați, sub coordonarea procurorului desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Galați au organizat, ieri, acțiunea de prindere în flagrant a unui bărbat, în timp ce oferea suma de 2.000 lei unor lucrători de poliție din cadrul a două posturi de poliție din cadrul I.P.J. Galați. Suma era oferită de bărbatul respectiv pentru a nu-i fi întocmit dosar penal în urma conducerii unui autovehicul pe drumurile publice sub influența alcoolului.
Duminică, cu ocazia desfășurării unor activități pe linia respectării regulilor de circulație pe drumurile publice, un echipaj format din cei doi agenți de poliție, martori denunțători în cauză, l-au surprins în trafic pe bărbat, în timp ce conducea un autoturism, sub influența băuturilor alcoolice. În urma testării conducătorului auto cu aparatul etilotest, a rezultat o concentrație a alcoolului în aerul expirat de 0,68 mg/l, fiind condus ulterior la Spitalul de Urgență Galați pentru recoltarea de probe în vederea stabilirii concentrației de alcool în sânge. Pe drum spre spital, şoferul băut le-a promis celor doi agenți de poliție suma de 2.000 de lei pentru ca aceștia să nu îi întocmească dosar penal pentru infracțiunea constatată.
În urma denunțului formulat de cei doi polițiști, lucrătorii de poliție, sub coordonarea procurorului de caz, au organizat activitatea de prindere în flagrantîn momentul în care înmâna lucrătorilor de poliție suma de 2.000 lei, la sediul Postului de Poliție Cuza Vodă. Faţă de cel în cauză a fost începută urmărirea penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de dare de mită, faptă prev. şi ped. de art. 290 Cod penal, fiind reținut pentru 24 de ore. Astăzi, bărbatul urmează a fi prezentat instanței de judecată, cu propunere arestare preventivă.
Cazul a fost instrumentat cu sprijinul de specialitate al Departamentului de Informaţii şi Protecţie Internă.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii