Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:48 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un șofer din Galați a încercat să-i mituiască pe polițiștii din Constanța!

ro

25 Jul, 2023 14:00 2172 Marime text


Procurorii din Constanța cercetează un bărbat, din Galați, pentru dare de mită!

Acesta este suspectat că ar fi încercat să le ofere polițiștilor suma de 2300 de lei după ce ar fi fost depistat băut la volan.

Fapta a avut loc pe DN 39.

Procurorii l-au reținut pe șofer și dus la tribunal cu propunere de arestare.

Judecătorii au respins solicitarea magistraților și au decis plasarea șoferului sub control judiciar.

Oficial!

Solutia pe scurt: În baza art.227 alin.1 C.proc.pen. respinge ca neîntemeiată propunerea Ministerului Public – Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa, de luare a măsurii arestării preventive faţă de inculpat, cercetat pentru săvârşirea infracțiunii de dare de mită prev. și ped. de art. 290 alin. 1 Cod penal. În baza art. 227 alin. 1 teza a II-a c. proc. pen. dispune punerea de îndată în libertate a inculpatului, dacă nu este reținut sau arestat în altă cauză. În baza art.227 alin.2 raportat la art.202 alin.4 lit.b, art.215 şi 215 ind. 1 C.proc.pen., dispune luarea faţă de inculpatul, ....., cercetat pentru săvârşirea infrac?iunii de dare de mită prev. și ped. de art. 290 alin. 1 Cod penal, a măsurii controlului judiciar, pe o perioadă de 60 de zile, începând cu data 25.07.2023 până la data de 22.09.2023 inclusiv. În baza art. 215 alin. 1 c.proc.pen., pe timpul cât se află sub control judiciar, inculpatul trebuie să respecte următoarele obligaţii: a) să se prezinte la organul de urmărire penală, la judecătorul de drepturi şi libertăţi, la judecătorul de cameră preliminară sau la instanţa de judecată ori de câte ori este chemat; b) să informeze de îndată organul judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza cu privire la schimbarea locuinţei; c) să se prezinte la secţia de poliţie în raza căreia domiciliază, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori este chemat. În baza art. 215 alin. 2 c. proc. pen., pe timpul controlului judiciar, impune inculpatului să respecte următoarele obligaţii: - să nu depăşească limita teritorială a judeţului Galaţi, decât cu încuviinţarea prealabilă a organului judiciar; - să comunice periodic, respectiv lunar, informaţii relevante despre mijloacele sale de existenţă. În baza art. 215 alin. 3 c.proc.pen., atrage atenţia inculpatului că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a obligaţiilor care îi revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive. În baza art. 215 alin. 4 c.proc.pen, stabileşte ca organ de supraveghere organul de poliţie în a cărui circumscripţie domiciliază inculpatul. În baza art.275 alin.3 C.proc.pen. cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Ia act că inculpatul a fost asistat de apărător ales. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la comunicare. Pronunţată în camera de consiliu, azi, 25.07.2023, ora 12.00


PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și

Flagrant Un polițist de la Rutieră a refuzat 500 de lei mită!

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii