Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:31 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un elev din Costanţa a uimit mediul academic din SUA

ro

07 May, 2016 16:59 4211 Marime text
Universităţi de prestigiu, precum Harvard şi Columbia, s-au luptat pentru un student din Constanţa! În cele din urmă, elevul a ales Universitatea Columbia, unde va studia din toamnă ştiinţele pământului.
 
Este vorba despre Costin Dobrin, care se poate lăuda cu o reuşită la care mulţi tineri de vârsta lui nici măcar nu visează. „M-am simţit bine văzându-le interesul şi cuvintele frumoase pe care le-au folosit în răspunsurile lor. Am primit oferte foarte bune atât de la Columbia cât şi de la Harvard”, a spus, potrivit digi24, elevul. Costin a aplicat la cinci universităţi din străinătate, dar a ales Columbia.
 
„Am aflat că am fost numit Science Research Fellow. Aceasta este o titulatură pe care o primesc în fiecare an numai zece studenţi, cei mai buni pe ştiinţă, cel mai important fiind că universitatea îmi va finanţa cercetarea pe timp de vară”, a spus Costin Dobrin.
 
La Columbia au aplicat anul acesta 37.000 de persoane din toată lumea, iar Costin este unul din cei aproximativ 1.400 de candidaţi care au reuşit.  
 
După ce va termina studiile, tânărul visează să profeseze în mediul academic sau să devină specialist în politici de mediu.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii