Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:41 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un bărbat acuzat că ar fi jefuit o mașină cu bijuterii pe A1 a fost arestat

ro

22 Jan, 2016 17:39 1276 Marime text
 
Un bărbat acuzat că, în 2011, a participat la jefuirea unei mașini care transporta aproape 23 de kilograme de bijuterii pe autostrada A1, a fost arestat preventiv, astăzi, de Judecătoria Pitești. Bărbatul a fost reținut ieri, după ce anchetatorii au reușit să strângă suficiente probe împotriva acestuia.
 
Polițiștii de investigații criminale de la Inspectoratul de Poliție Județean Argeș l-au reținut, ieri, pe acest bărbat bănuit de tâlhărie calificată. Astăzi, el a fost prezentat Judecătoriei Pitești, care a admis propunerea procurorilor de arestare preventivă a acestuia, pentru 30 de zile. Decizia instanței nu este definitivă, putând fi contestată la Tribunalul Argeș.
 
Despre ce este vorba şi cine este acest bărbat?
 
Surse judiciare au arătat că Florian Alberto Ioniță în vârstă de 30 de ani, din București,  se afla în atenția anchetatorilor din 2011. Anchetatorii spun că, în 9 august 2011, Florian Alberto Ioniță, împreună cu alți bărbați, toți cu fețele acoperite, ar fi oprit în trafic, pe Autostrada A1, un autoturism în care se aflau două persoane și prin amenințarea cu un pistol le-ar fi furat trei genți în care se aflau aproape 23 de kilograme de bijuterii, în valoare aproximativă de 600.000 de euro, și două telefoane mobile. Bijuteriile furate aparțineau unei firme din București, Diamanti Veri, condusă de un cetățean turc. Oamenii legii spun că aurul nu era asigurat.
 
Simion Chirilă Ip-Rustem, unul dintre suspecți, a fost condamnat definitiv, în martie 2014, la șase ani și opt luni de închisoare de Curtea de Apel Pitești. Cu două luni înainte, Simion Chirilă, aflat în arest, a încercat să se spânzure în Penitenciarul Colibași, el fiind salvat de către angajații închisorii.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii