Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:29 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Traian Basescu OUG de reducere a certificatelor verzi e in vigoare si produce efecte

ro

12 Mar, 2014 20:04 1503 Marime text
traian basescu certificate verziPresedintele Traian Basescu aratat miercuri ca Ordonanta de Urgenta 57/2013 de reducere a certificatelor verzi este in vigoare si produce efecte, subliniind ca presedintele nu poate bloca ordonante de urgenta. Seful statului a catalogat afirmatia premierului potrivit careia ordonanta a fost blocata de presedintie drept "minciuna ori proba incompetentei, ori ambele".
Potrivit hotnews.ro, presedintele a explicat ca a trimis legea inapoi la Parlament pentru ca s-a incalcat art. 148 din Constitutie, care spune ca Parlamentul, presedintele, guvernul si justitia sunt obligate sa respecte tratatele UE. “Prin tratatul de aderare, inainte de emiterea ordonantei, era obligatorie notificarea Comisiei Europene, lucru care nu s-a intamplat”, a aratat Basescu.
"Spre marea satisfactie a premierului, ordonanta de urgenta e in vigoare asa cum a adoptat-o dansul, nu cu modificarile din Parlament, in care au fost plasate niste chestiuni de ingrosare a birocratiei", a declarat Basescu, adaugand ca reducerea pretului la energie s-a facut prin doua modalitati: reducerea numarului de certificate si scaderea nevoii de energie pe piata.
"Poate isi da seama si Victor Viorel Ponta ca i-a scazut pretul la energie si el nu s-a prins, il ajutam onest sa inteleaga ce se intampla in economie”, a afirmat seful statului, aratandu-se surprins ca “nu s-a gasit niciun consilier sa-i spuna <>".
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii