Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:31 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Traian Băsescu, Ion Iliescu şi Emil Constantinescu, împreună la celebrarea a zece ani de la intrarea României în NATO

ro

31 Mar, 2014 12:19 2233 Marime text

Astăzi, de la ora 11.00, are loc, la Palatul Cotroceni, ceremonia dedicată împlinirii a zece ani de la intrarea României în NATO. La ceremonie participă preşedintele României, Traian Băsescu, foştii preşedinţi, Ion Iliescu şi Emil Constantinescu, alături de care se află o serie de nume marcante din politica românească, cât şi militari şi ambasadori.
„La un deceniu, profilul României e al unui stat deplin integrat, apt să îşi îndeplinească toate anganjamentele asumate, cu o greutate strategică relevantă. România a atins astfel cel mai înalt nivel de securitate din întreaga ei existenţă.” a declarat Traian Băsescu.
Discursul lui Emil Constantinescu s-a concentrat pe ideea de păstrare a relaţiilor sigure cu ţările vecine, ce s-au concretizat în timpul mansadului său.
„NATO ne oferă oportunităţi pe care suntem obligaţi să le punem în valoare în efortul de modernizare a societăţii româneşti”a declat în încheierea discursului său, fostul preşedinte al României, Ion Iliescu.
Premierul Victor Ponta a anunţat în această dimineaţă că nu va participa la ceremonie, motivând cu declaraţia „e o petrecere a lui Băsescu, nu are nici o treabă cu NATO”.


Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii