Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:22 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Traficul de droguri, în atenția polițiștilor. Noi metode folosite de Poliția Română

ro

19 Nov, 2017 18:30 1573 Marime text
Polițiștii își adaptează permanent metodele pentru depistarea și tragerea la răspundere a celor care încalcă legea.

Săptămâna trecută, polițiștii de la antidrog au avut un caz în care două persoane care veneau din Brazilia ingeraseră 2 kg. de cocaină, pentru a trece de verificările de la aeroport și un alt caz, în care doi bărbați intenționau să intre în țară cu 1.000 de comprimate ecstasy, ascunse într-un camion.

O legislaţie adecvată, dublată de atitudinea proactivă a poliţiştilor determină infractorii la o permanentă adaptare în sfera producerii, transportului şi distribuirii drogurilor pe piaţa sud-est europeană, cãreia i se circumscrie şi cea din România.

În general, poliţiştii din structurile antidrog au de investigat şi documentat o gamă foarte largă de manifestări ale traficului de droguri, apărute în toate mediile sociale.

Deşi nu reprezintă un fenomen de amploare, metodele de operare utilizate la nivel internaţional înregistrează cazuri şi în România, o situaţie recentă fiind instrumentatã în cooperare cu Poliţia de Frontieră pe Aeroportul internaţional Henri Coandă.

Citește și: Şocant! Cetăţeni brazilieni, prinşi cu droguri în stomac pe Aeroportul Henri Coanda. Ce spun procurorii DIICOT
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii