Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:20 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Toate liniile de cale ferată din Galați sunt inundate. 10 trenuri au întârzieri între 30 și 120 de minute

ro

12 Oct, 2016 10:27 3000 Marime text
Zece trenuri au plecat cu întârziere din Galați din cauza ploilor abundente căzute în ultimele ore care au inundat toate liniile de cale ferată din stația Galați, aceste trenuri înregistrând întârzieri între 30 și 120 de minute, a declarat, astăzi, purtătorul de cuvânt al CFR SA, Oana Brânzan.
 
"Toate liniile de cale ferată din stația Galați sunt inundate, iar trenurile intră și ies din stația Galați cu 5 kilometri pe oră. Se poate circula, dar numai cu o viteză de 5 kilometri pe oră și din această cauză sunt întârzieri. Nu se mai respectă viteza normală de circulație. Sunt 10 trenuri care au plecat cu întârziere din Galați în direcțiile Brăila, București, Bârlad și Tecuci. În prezent, acestea au întârzieri între 30 și 120 de minute", a precizat Brânzan, citată de Agerpres.
 
Potrivit sursei citate, echipele CFR SA sunt pe teren pentru verificări și îndrumarea trenurilor care circulă cu viteză redusă. Aceasta a precizat că nu sunt probleme în privința transportului călătorilor deoarece circulația nu a fost închisă.
 
"Oamenii sunt pe teren, se verifică nivelul apei, macazurile, secțiunile de linie, se îndrumă trenurile care merg cu 5 km la oră, iar o mașină de pompieri încearcă să scoată apa de pe linii. Nu sunt probleme cu călătorii deoarece se circulă, nu este închisă circulația, dar în astfel de situații sunt inerente întârzierile", a mai spus purtătorul de cuvânt al CFR SA, Oana Brânzan.
 
Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis marți un Cod portocaliu de ploi și vreme rea pentru 14 județe și un Cod galben pentru alte 21 de județe, valabile până joi seara.
 
De asemenea, hidrologii au emis marți o avertizare Cod portocaliu de inundații pentru cinci bazine hidrografice din zonele Moldovei și Dobrogei, valabilă în intervalul 12 octombrie, ora 6:00 — 13 octombrie, ora 6:00.
 
Potrivit Institutului Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor (INHGA), în perioada menționată se vor înregistra scurgeri importante pe versanți, torenți și pâraie, viituri rapide, cu posibile efecte de inundații locale și depășiri ale cotelor de apărare pe râurile din bazinele hidrografice: Trotuș superior și afluenți (județele Harghita, Neamț și Bacău), Putna — bazin superior și afluenți (județul Vrancea), Bârlad superior și afluenți (județele Vaslui, Iași, Bacău, Vrancea și Galați), afluenții mici aferenți cursului mijlociu și inferior al Siretului (județele Bacău, Vrancea și Galați), afluenții mici ai Prutului aferenți sectorului aval s.h. Drânceni (județele Vaslui și Galați) și râurile din Dobrogea (județele Constanța și Tulcea).
 
De asemenea, în intervalul 11 octombrie, ora 18:00 — 13 octombrie, ora 16:00, va fi în vigoare atenționarea Cod galben de inundații pe râurile din bazinele hidrografice: Olt — bazin superior și afluenții săi din județele Harghita, Covasna, Brașov, Sibiu, Vâlcea și Argeș), Argeș — bazin superior (județul Argeș), Dâmbovița (județele Argeș și Dâmbovița), Ialomița — bazin superior și afluenți (județele Dâmbovița și Prahova), Buzău — bazin superior și afluenți (județele Brașov, Covasna și Buzău), Trotuș (județele Harghita, Neamț și Bacău), Putna (județul Vrancea), Râmnicu Sărat (județele Buzău și Vrancea), Bistrița — bazin superior și afluenți (județele Suceava, Neamț, Harghita și Bacău), Moldova — bazin superior și afluenți (județele Suceava și Neamț), Suceava — bazin superior și afluenți (județul Suceava), Bârlad (județele Iași, Vaslui, Bacău, Vrancea și Galați), afluenții mici aferenți cursului mijlociu și inferior al Siretului (județele Bacău, Vrancea și Galați), afluenții Prutului (județele Botoșani, Iași, Vaslui și Galați) și râurile din Dobrogea (județele Constanța și Tulcea).
 
Fenomenele hidrologice anunțate se pot produce cu probabilitate și intensitate mai mare pe unele râuri din bazinele hidrografice Putna, Trotuș și Bârlad, menționează INHGA.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii