Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
11:27 17 01 2018 Citeste un ziar liber! Unde ne gasiti?

SUA va dona Jandarmeriei Române patru câini specializați în detectarea explozibililor

ro

28 Jun, 2016 11:20 1060 Marime text
La invitația Ambasadei Statelor Unite ale Americii la București și în parteneriat cu Biroul de Securitate Diplomatică din cadrul Departamentului de Stat al Statelor Unite, patru conductori câini din cadrul Jandarmeriei Române se află în Statele Unite pentru parcurgerea cursului de inițiere și dobândire a abilităților necesare la standarde internaționale pentru câini specializați în detectarea explozibilului.
 
Timp de patru săptămâni, conductorii – câini serviciu ai Jandarmeriei se antrenează și se pregătesc alături de specialiștii Unității de Asistență Antiterorism a Biroului de Securitate din Statele Unite. Pe durata celor patru săptămâni de curs,  jandarmii dobândesc cunoștințe avansate despre identificarea explozibililor, coordonarea câinilor, operațiunile în teren cu câini de serviciu, inspectarea vehiculelor, a clădirilor și a stadioanelor, precum și în domeniul asistenței veterinare de urgență.
 
Cursul, organizat la Centrul de Pregătire al Biroului de Securitate Diplomatică din West Virgina are ca scop îmbunătățirea capacităților operative de detectare a materialelor explozive aflate în atribuțiile  Jandarmeriei Române.
 
La finalul acestei sesiuni de pregătire în comun, Jandarmeria Română va primi, ca donație din partea Guvernului Statelor Unite ale Americii, patru câini specializați în detectarea explozibililor  care să fie folosiți în misiunile specifice Jandarmeriei.
 
Cei patru câini care urmează să fie donați au o valoare de 20,000 USD fiecare, au parcurs programul de pregătire în domeniul detectării explozibililor și sunt: o femelă rasa Labrador Retriever auriu (născută pe 21 aprilie 2014), un mascul rasa Labrador Retriever auriu (născut pe 8 iulie 2013), un mascul rasa Labrador Retriever auriu (născut pe  31 ianuarie 2014) și un mascul rasa Labrador Retriever negru (născut pe 18 aprilie 2014).

Ti-a placut articolul?

Comentarii