Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:51 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ştiripesurse.ro Zgonea, lovitură grea pentru Dragnea. OUG 55 a fost o mare greșeală!

ro

25 Jan, 2015 15:55 1131 Marime text
Președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, a explicat că Ordonanța 55, supranumită și „Ordonanța lui Dragnea” a fost o mare greșeală făcută de PSD în campania electorală, relatează stiripesurse.ro.

„PSD susţine alegerea primarilor într-un singur tur. La preşedintele de CJ trebuie să fim foarte atenţi şi trebuie să luăm o decizie cu ceilalţi actori politici. Există o dezbatere cu privire la revenirea la votul indirect la preşedinţii de CJ”, a spus Zgonea, într-un interviu acordat Mediafax.

El a precizat că mandatul PSD pentru Comisia de Cod electoral include şi susţinerea diminuării numărului de parlamentari la 300 de deputaţi plus 18 reprezentanţi ai minorităţilor plus patru deputaţi pentru Diaspora şi 100 de senatori plus doi senatori pentru Diaspora. „Acest lucru înseamnă o diminuare cu aproape 40% a actualului Parlament”, a spus Zgonea, care a arătat că PSD susţine creşterea normei de reprezentare pentru un deputat sau pentru un senator existentă acum în lege, informează stiripesurse.ro.

În ceea ce priveşte modul în care va fi tratată problema traseismului de către viitoarea legislaţie electorală, Zgonea a spus că mişcarea liberă a parlamentarilor în interiorul Parlamentului este permisă de către deciziile CCR şi de către Constituţie. Zgonea a apreciat, totodată, că Ordonanţa 55, care a permis migrarea aleşilor locali, a reprezentat „o mare greşeală pentru o Românie modernă”. „Este o Ordonanţă asumată de către mine, dar noi am copiat de fapt modelul PDL şi al domnului Blaga. S-ar părea că nu a fost o soluţie fericită”, a spus Zgonea.

Citeşte integral pe stiripesurse.ro.


Sursa: stiripesurse.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii