Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:04 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Statele membre UE vor plăti 331,7 milioane de euro pentru a răspunde crizei migrației

ro

30 Sep, 2015 20:45 1610 Marime text
 
Țările europene trebuie să furnizeze 330,7 milioane de euro în plus la bugetul euro.
 
Acest lucru pentru a asigura răspunsurile promise la criza refugiaților, a anunțat astăzi Comisia Europeană, potrivit DPA.
 
Uniunea Europeană a promis un număr de acțiuni pentru gestionarea afluxului de migranți fără precedent după Al Doilea Război Mondial. Miercuri, Comisia Europeană a propus amendamente la buget pentru a finanța aceste măsuri. Contribuțiile naționale la bugetul UE sunt însă frecvent motiv de dispută între Comisia Europeană și statele membre, comentează DPA.
 
„Vom continua să depunem eforturi să ajungem la soluții comune, europene”, a spus președintele Comisiei, Jean-Claude Juncker, într-un comunicat.
 
Astfel, statele membre vor trebui să angajeze 330,7 milioane de euro în plus, pe care însă nu le vor plăti decât anul viitor.
 
Aceste fonduri vor fi utilizate, împreună cu 70,6 milioane de euro reprezentând bani realocați, pentru a oferi sprijin de urgență celor mai afectate state membre, pentru angajarea a 120 de oameni în cadrul Frontex, Europol și Biroului european pentru sprijinirea azilului (EASO), precum și pentru a furniza mai mult ajutor statelor din afara UE care găzduiesc refugiați sirieni, potrivit agerpres.ro.
 
Mai mult de atât, Comisia Europeană vrea să direcționeze alte 400 de milioane de euro în ajutor în acest an țărilor non-UE în cauză și organizațiilor umanitare active în taberele de refugiați, respectiv Înaltul Comisariat ONU pentru Refugiați și Programul Mondial Alimentar.
 
„Europa se confruntă cu consecințele uneia dintre cele mai mari crize din istoria recentă. Folosim bugetul UE într-un mod flexibil pentru a răspunde crizei”, a declarat vicepreședinta CE pentru buget, Kristalina Gheorghieva.
 
Anul următor, Comisia intenționează să disponibilizeze alte 900 de milioane de euro pentru a răspunde crizei migrației, un amendament la bugetul pe anul viitor al UE urmând a fi înaintat în octombrie, potrivit aceleiași surse.



Sursa foto: ilpost.it
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii