Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:07 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sorin Gabriel Strutinsky, menţinut sub control judiciar de judecătorul Leonard Iustin Bourceanu (rechizitoriu)

ro

21 Jul, 2015 15:03 1472 Marime text
Judecătorul Leonard Iustin Bourceanu, din Tribunalul Constanţa, a decis menţinerea sub control judiciar a omului de afaceri Sorin Gabriel Strutinsky.
 
Instanţa a constatat legalitatea şi temeinicia măsurii controlului judiciar dispusă faţă de Strutinsky, măsură pe care o menţine pentru o durată de 60 de zile cu începere de la data rămânerii definitive a prezentei.
 
Hotărârea lui Bourceanu nu este definitivă, ea putând fi atacată la Curtea de Apel Constanţa.
 
Strutinsky a fost trimis în judecată, conform surselor noastre, de Gheorghe Popovici, fost procuror din circumscripţia Curţii de Apel Constanţa, actualul şef al Secţiei de Combatere a Corupţiei din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie.  
 
În rechizitoriul întocmit, procurorii arată că „în cursul anului 2009, inculpatul Strutinsky Gabriel Sorin a pretins de la un denunțător o sumă de bani reprezentând un procentaj de 10% din contravaloarea facturilor fiscale ce urmau a fi încasate de către societatea comercială reprezentată de denunțător, în baza a trei contracte încheiate cu D.A.D.L. (Direcția Apelor Dobrogea Litoral)“. „În schimbul sumelor de bani pretinse, Strutinsky Gabriel Sorin, prevalându-se de influența exercitată asupra funcționarilor D.A.D.L. și asupra Ministrului Mediului de la acea vreme, a promis că îi va determina să respecte obligațiile contractuale asumate, referitoare la plata prețului către societatea comercială respectivă. Ulterior, în baza pretinderii inițiale, în perioada 2009 – 2012, Strutinsky Gabriel Sorin a primit de la denunțător, suma totală de 1.286.958,17 lei, banii fiind virați din conturile bancare ale societății reprezentate de denunțător, în conturile bancare ale societăților comerciale indicate de suspect, respectiv S.C. NEW HOME CONSTRUCT S.A., S.C. MEHMETOGLU S.R.L., SC NEFERMIN S.R.L., S.C. PANEL BUILDING SYSTEM S.R.L. și S.C. CDS PROJECT SRL“.
 
Numele omului de afaceri Dorin Lazia a fost vehiculat ca fiind presupusul denunţător al lui Strutinsky în dosarul mai sus precizat.   
 
Rechizitoriu
Trimitere în judecată Gabriel-Sorin Strutinsky, „trezorierul“ tandemului Mazăre - Constantinescu (document)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii