Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
15:53 16 07 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Radu Mazăre vrea libertate necondiţionată! Şeful Structurii de Securitate din Curtea Supremă anunţă hotărârea mult aşteptată

ro

11 Sep, 2017 00:00 1335 Marime text
Radu Ştefan Mazăre, fostul primar al municipiului Constanţa, şi omul de afaceri Sorin Strutinsky rămân sub control judiciar. Decizia a fost luată de judecătorul Ionuţ Mihai Matei, şeful Structurii de Securitate din cadrul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a României, şi poate fi atacată.
 
„Constată legală şi temeinică măsura preventivă a controlului judiciar luată faţă de inculpatul Mazăre Radu Ştefan, măsură pe care o menţine începând cu data de 8 septembrie 2017, dar nu mai mult de 60 de zile. Respinge cererea de revocare a măsurii preventive a controlului judiciar, formulată de inculpatul Mazăre Radu Ştefan. Constată legală şi temeinică măsura preventivă a controlului judiciar luată faţă de inculpatul Strutinsky Sorin Gabriel, măsură pe care o menţine începând cu data de 8 septembrie 2017, dar nu mai mult de 60 de zile“, potrivit minutei judecătoreşti. Decizia nu este definitivă.
 
Mai mult decât atât, instanţa a respins cererea de sesizare a Curţii Constituţionale formulată de Radu Ştefan Mazăre, constatând că este inadmisibilă excepţia de neconstituţionalitate a dispoziţiilor art. 215, alin. 1, lit. c) din Codul de procedură penală, art. 82, alin. 1 şi alin. 3, şi art. 83, alin. 2 din Legea nr. 253/2013, art. 10 din Legea nr. 218/2002.
 
Hotărârile mai sus precizate au fost luate în dosarul în care Radu Ştefan Mazăre a fost deferit Justiţiei alături de omul de afaceri Sorin Strutinsky, de fostul viceprimar al Constanţei Gabi Stan, dar şi de alte persoane, printre care se află şi cinci salariaţi ai Primăriei Constanţa!
 
Radu Ştefan Mazăre, fostul primar al municipiului Constanţa, este bănuit de luare de mită (trei infracţiuni), abuz în serviciu, dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, dar şi pentru conflict de interese în formă continuată (12 acte materiale). Sorin Strutinsky este suspectat de trei infracţiuni de complicitate la luare de mită. Mai mult decât atât, în dosar au fost trimise în judecată şi alte persoane, printre acestea aflându-se cinci angajaţi ai Primăriei Constanţa şi Gabriel Marius Stan, fost viceprimar al municipiului Constanţa, acuzaţi de abuz în serviciu, dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii