Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:16 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Şefa DNA despre votarea persoanelor cu probleme în justiție

ro

17 Jan, 2017 22:57 925 Marime text
Şefa DNA, Laura Codruța Kovesi, consideră că cetățenii nu trebuie învinuiți pentru faptul că, în cadrul scrutinelor, votează persoane care au probleme în justiție.

„Asta înseamnă democrația, să mergi să îți exprimi votul. (...)Eu nu cred că trebuie să învinuim aici cetățenii că și-au exprimat o opțiune pe ceea ce li s-a oferit”, a spus, la Digi 24, Laura Codruţa Kovesi.


De asemenea, șefa DNA a susținut că există pericolul ca anumite legi ce vizează sistemul judiciar să fie modificate.

„Din informațiile care sunt în spațiul public, există mai multe persoane în Parlament investigate pentru fapte de corupție, condamnate pentru fapte de corupție. Dacă ne uităm la atacurile care sunt zilnice asupra sistemului de justiție, putem considera că, da, există un pericol ca legi care vizează activitatea justiției, modul de organizare a instituțiilor din justiție, statutul magistraților să fie modificate”, a mai spus Kovesi.


În altă ordine de idei, şefa DNA a declarat că procentul de achitări în dosarele instrumentate de procurorii anticorupție este constant și cu mult sub media europeană. Totodată, a punctat că, în cursul anului trecut, niciun dosar nu a fost restituit definitiv de instanță Parchetului. Pe de altă parte, a spus că DNA Ploiești este una dintre structurile teritoriale cele mai performante.

Sursa foto: Agerpres
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii