Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:35 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Scandal de amploare la o terasă din Fălticeni. Un bărbat a fost grav rănit. Procurorii au întocmit dosar penal

ro

11 Oct, 2017 12:14 1624 Marime text
Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava au dispus trimiterea în judecată a inculpaților Muscă Constantin și Nechifor Gheorghe, cercetați în stare de arest preventiv pentru săvârșirea infracțiunilor de tentativă la omor, port sau folosire fără drept de obiecte periculoase și tulburarea ordinii și liniștii publice.
 
Probatoriul administrat în cauză, pe parcursul urmăririi penale, a relevat următoarea situație de fapt:
 
Până la jumătatea lunii august 2017 între persoana vătămată A.L. și inculpații Muscă Constantin și Nechifor Gheorghe nu au existat neînțelegeri, ancheta stabilind că relațiile dintre aceste persoane erau relativ normale. Ulterior datei de 20 august 2017 între persoana vătămată și grupul său de prieteni din comuna Bogdănești, respectiv între inculpați și grupul lor de prieteni din Fălticeni, au intervenit disensiuni care s-au materializat în incidente de natură violentă. Din cercetări a rezultat că în ziua de 22 august 2017 persoana vătămată A.L. a avut un incident cu inculpatul Muscă Constantin, iar în ziua de 23 august 2017 tot aceasta l-a agresat pe inculpatul Nechifor Gheorghe.
 
În cursul zilei de 24 august 2017 atât inculpații cât și persoana vătămată au circulat prin mai multe locuri din municipiul Fălticeni, fiecare urmărind să se întâlnească cu celelalte persoane.
 
S-a stabilit în cadrul anchetei că în seara zilei de 24 august 2017, în jurul orei 19:30, inculpatul Nechifor Gheorghe se afla pe terasa unui restaurant din municipiul Fălticeni, având asupra sa un sac din rafie în care se puteau observa unul sau mai multe obiecte contondente.
 
Din cercetări a rezultat că ulterior orelor 20,00 inculpatul Nechifor Gheorghe l-a contactat pe coinculpatul Muscă Constantin și amândoi s-au deplasat pe terasa aceluiași restaurant; inculpatul Nechifor Gheorghe a fost observat de martorii oculari având asupra sa același sac din rafie.
 
La ora 22:12 în același local a intrat persoana vătămată A.L., urmat de mai multe persoane.
 
Observându-l pe A.L., după un scurt schimb de replici, inculpații Nechifor Gheorghe și Muscă Constantin au scos din sacul de rafie două săbii artizanale și s-au năpustit asupra victimei cu intenția de a-i aplica lovituri în partea superioară a corpului. Pentru a se apăra de atacul acestora, persoana vătămată a luat un scaun cu care a reușit să oprească unele dintre loviturile aplicate de agresori, dar cu toate acestea a suferit multiple plăgi tăiate la membrele superioare și la coapsa piciorului stâng.
 
La momentul respectiv pe terasa localului se aflau aproximativ 20-40 persoane, cele mai multe dintre acestea s-au speriat și au părăsit în grabă terasa ori s-au ascuns în restaurant, iar unele dintre aceste persoane au încercat să-i tempereze pe agresori, exercitând acte de violență (de intensitate redusă) asupra acestora.
 
Pe lângă faptul că a fost tulburată în mod grav ordinea și liniștea publică, incidentul generat de cei doi inculpați a produs distrugeri în localul public.
 
Persoana vătămată a reușit într-un final să părăsească zona terasei, s-a urcat în mașina unui prieten care l-a transportat până la Spitalul municipal Fălticeni. Ulterior persoana vătămată a fost transferată la Spitalul clinic de urgență 'Sf. Spiridon' din municipiul Iași, unde a rămas internată până la data de 28 august 2017.
 
Medicul legist care a examinat victima a stabilit că aceasta a prezentat plagă tăiată fața volară pumn și mână stângă cu secțiune de arteră ulnară, nerv ulnar, nerv median și tendoane flexoare superficiale degete 2-3 și profund deget 2; plagă tăiată fața dorsală 1/3 medie cu 1/3 proximală antebraț stâng. S-a apreciat că sunt necesare în vederea vindecării un număr de 65-70 zile de îngrijiri medicale. Medicul legist a precizat că la minim 12 luni de la data incidentului va putea opina cu privire la eventualele sechele infirmizante (invalidante).
 
Dosarul a fost înaintat, spre competentă soluționare, Tribunalului Suceava.
 

”Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță, spre judecare, situație care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție” - au precizat procurorii.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii