Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:17 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sancțiuni pentru șoferii care au staționat nejustificat pe banda de urgență a Autostrăzii Soarelui

ro

24 Jul, 2017 20:42 2540 Marime text
Polițiștii de la autostrăzi au desfășurat, în acest sfârșit de săptămână, o acțiune pentru depistarea și sancționarea celor care folosesc în mod nejustificat banda de urgență a autostrăzii. Au fost aplicate 30 de sancțiuni, iar un permis de conducere a fost reținut.
 
În zilele de 22 și 23 iulie a.c., polițiștii Brigăzii Autostrăzi și Misiuni Speciale a Poliției Române au desfășurat activități, pe autostrada A2 București – Constanța, pentru depistarea și sancționarea persoanelor care folosesc în mod nejustificat banda de urgență.
 
În cadrul acțiunii au fost aplicate 30 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 5.800 de lei.
 
Astfel, polițiștii au aplicat 6 sancțiuni contravenționale pentru oprirea pe banda de urgență, 5 pentru circulația pe banda de urgență și 18 sancțiuni pentru alte abateri la normele rutiere.
 
De asemenea, un conducător auto a fost depistat conducând sub influența băuturilor alcoolice, fiind sancționat cu amendă contravențională și reținerea permisului de conducere, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice.
 
Polițiștii au beneficiat de sprijinul colegilor de la Inspectoratul General de Aviație al M.A.I., care au acționat cu un elicopter.
 
Poliția Română vă reamintește:
 
Conform articolului 74 din O.U.G. 195 din 2002 actualizată:
 
(1) Pe autostrăzi este interzisă circulatia pietonilor, a autovehiculelor cu gabarite sau mase depășite, fără autorizație specială de transport eliberată de administratorul drumului public, conform reglementărilor în vigoare, a vehiculelor cu tracțiune animală, a animalelor, a vehiculelor trase sau împinse cu mâna, a bicicletelor și mopedelor, a tractoarelor și mașinilor autopropulsate pentru lucrări agricole, precum și a vehiculelor care, prin construcție sau din alte cauze, nu pot depăși viteza de 50 km/h.
 
(2) De asemenea, pe autostrăzi sunt interzise învățarea conducerii unui vehicul, încercările prototipurilor de șasiuri și de autovehicule, manifestațiile, defilările, caravanele publicitare, antrenamentele și competițiile sportive de orice fel, precum și cortegiile.
 
(3) Se interzice circulația, oprirea sau staționarea autovehiculelor pe banda de urgență, cu excepția cazurilor justificate, precum și a autovehiculelor cu regim de circulație prioritar.
 
(4) Circulația autovehiculelor destinate transportului public de persoane sau de mărfuri se efectuează, de regulă, numai pe banda marginală din partea dreapta a autostrăzii, în sensul de mers.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii