Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:02 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Salariile funcţionarilor publici pot fi majorate de consillie locale şi judeţene, în limita prevederilor bugetare

ro

30 Jun, 2015 14:16 2176 Marime text
 
Ministrul Muncii, Rovana Plumb, a declarat marti, la finalul sedintei de Guvern, ca salariile angajatilor din administratia publica locala ar putea creste cu pana la 12%, insa in limitele bugetelor pe care le au consiliile locale si judetene si a plafonului stabilit de Ministerul Finantelor. Astfel, consiliile locale si judetene pot decide crestera salariilor functionarilor din administratia locala, in cazul in care au bugete care sa suporte astfel de majorari, potrivit Hotnews.ro.

Incepand cu 1 august 2015, si salariile de baza ale personalului nedidactic din invatamantul preuniversitar de stat, inspectoratele scolare si unitatile conexe, institutiile de invatamant superior de stat si din bibliotecile centrale universitare se majoreaza cu 12% fata de luna iulie 2015, se mai arata pe Hotnews.ro.

Decizia a fost luata marti de Guvern, printr-o Ordonanta de urgenta care modifica OUG 83/2014 privind salarizarea personalului platit din fonduri publice in anul 2015, precum si alte masuri in domeniul cheltuielilor publice. Potrivit actului normativ, va creste, de asemenea, cu 12% cuantumul sporurilor, indemnizatiilor si al celorlalte elemente ale sistemului de salarizare care nu fac parte din salariul de baza, in masura in care personalul isi desfasoara activitatea in aceleasi conditii.

De aceasta majorare salariala vor beneficia 53.848 de persoane din invatamantul preuniversitar de stat si 7.468 de persoane din invatamantul universitar. Impactul bugetar pentru aplicarea acestor cresteri salariale este estimat in acest an la 38,6 milioane de lei, iar pentru anul 2016 la 115,8 milioane de lei, mai spun cei de la Hotnews.ro.

Sursa: HotNews.ro
Sursa foto: Trm.md
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii